ESTETISK TANNBEHANDLING

Handler om forbedring av tennenes utseende og funksjon som tyggeapparat og taleorgan. Hos oss er det en svært viktig virksomhetsgren som vi stadig utvikler videre. Estetisk tannpleie kombinerer teknikker fra konservativ tannbehandling, protetikk og ortodonti. Nedenfor viser vi protetiske redskap som vi bruker i estetisk tannbehandling.

Skallfasetter (porselenfasetter)

Det er en fantastisk løsning som pasientene våre er veldig fornøyd med. Med hjelp av disse tynne porselenskallene (0.5 mm i tykkelse) blir smilet ditt helt endret. Pasienter som har uestetiske fyllinger eller som ønsker å justere tennenes farge eller form, velger denne løsningen. Med skallfasetter får man et kritthvitt smil, noe som betydelig øker pasientens livsglede.

Skallfasetter lages av ulike typer keramikk.

De gir et pent estetisk resultat som etterligner fargen og formen på naturlige tenner. Det er flere indikasjoner for anvendelse av skallfasetter, men de brukes vanligvis hos pasienter med ødelagte eller døde tenner, siden en av skallfasetter sine viktigste funksjoner er å styrke tenner. Helkeramiske kroner gir et pent og naturlig smil.

Inlay/ Onlay

På norsk heter disse fyllingene innlegg og overlegg, og de brukes istedenfor tradisjonelle fyllinger. De er altså fyllinger som lages i et laboratorium. Slike fyllinger lages av kompositt (men denne typen kompositt er mer motstandsdyktig mot mekaniske støt enn kompositt som brukes av tannlege for fylling av hull i tenner), keramikk eller gull.